Reviu els Setges de la Girona Napoleònica

El 2008 s'escaigué el 200 aniversari del primer setge francès a la ciutat de Girona. D'ençà d'aquell any, els membres de l'Associació han organitzat anualment, en col·laboració amb l'Ajuntament de Girona, la Festa Reviu els Setges de la Girona Napoleònica. L'any següent, el 2009, 200 aniversari del darrer i definitiu setge a la ciutat, el projecte de la Festa es va consolidar amb la creació del Regiment Ultònia. Les darreres edicions amb la presència d'uns 150 recreadors procedents de diversos països d'Europa.

La Festa Reviu els Setges de la Girona Napoleònica consisteix en un cap de setmana d'activitats que rememoren de diferents maneres els fets i la realitat històrica dels setges gironins:
- La jornada de dissabte, que comença al matí amb representacions teatrals, activitats infantils i una desfilada de les unitats assistents, culmina a la tarda amb la recreació dels fets de l'anomenat “Gran Dia de Girona”, el 19 de setembre de 1809. En aquella ocasió tropes franceses van aconseguir entrar dins de la ciutat per la zona de la caserna d'Alemanys, molt castigada pel foc d'artilleria, i penetrar fins al sector de la Catedral, però van poder ser rebutjats per les tropes defensores.
- A la jornada del diumenge al matí es recrea una batalla a camp obert, des de 2011 complementada amb l'assalt al Castell de Montjuïc, fortalesa abandonada per la seva guarnició i deixada a l'ocupació francesa el 10 d'agost de 1809.