Associació Girona 1809 - Amics de la Girona Napoleònica

L'Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica és una associació històrico-cultural sense ànim de lucre que va néixer l'any 2008 a Girona, en ocasió del 200 aniversari dels Setges Napoleònics de la ciutat, episodi fonamental de la Guerra del Francès a Catalunya.

Els objectius de l'Associació són els següents:
- Investigar, estudiar i recrear els esdeveniments succeïts a les comarques de Girona del 1808 al 1814, durant l’època de la Guerra del Francès, així com també altres fets d'armes de la història del país.
- Estudiar i divulgar els fets, els costums i la manera de viure d’aquesta època a les comarques de Girona, tot assenyalant el valor de les actuals relacions pacífiques entre els estats antigament en guerra.
- Organitzar anualment la recreació dels Setges de Girona de 1808-1809.
- Participar en altres recreacions de Catalunya, de l'Estat o d'arreu d'Europa on les unitats recreades per l'Associació puguin desenvolupar un paper històricament plausible.

D'ençà de 2008, els membres de l'Associació han organitzat anualment la Festa Reviu els Setges de la Girona Napoleònica, que ha comptat en les darreres edicions amb la presència d'uns 150 recreadors procedents de diversos països d'Europa. Des de 2010, compta amb el suport de l'Asociación Napoleónica Española, de la qual és membre de ple dret.

L'Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica està oberta a tothom que en vulgui formar part d'acord amb els seus estatuts i reglament de règim intern. Com a requisit previ cal fer uns mesos de prova durant els quals l'associació facilita tot el material necessari per a participar durant la Festa dels Setges de Girona.