Deuxième Régiment d'Infanterie de Ligne

El segon regiment d’infanteria de línia francès va ser una unitat creada durant la Revolució Francesa a partir de l'antic Regiment de Picardia, tot i que els seus contingents van ser amalgamats i modificats moltes vegades.

Durant les guerres napoleòniques, el 2ème de Ligne o algun dels seus contingents va participar a gairebé totes les campanyes importants: Itàlia, setges de Girona, Essling, Wagram, campanya de Rússia, Dresde, Leipzig i Waterloo. Recuperat a la restauració reialista, continuà duent a terme una llarga llista d'accions militars al servei de França fins a la seva dissolució formal l'any 1998.

L'uniforme del segon de línia segueix les pautes habituals de la majoria de regiments d'infanteria francesa napoleònica: casaca blava amb solapes i gires blanques, coll, punys i vius vermells. El tall de casaca que hem adoptat és el de 1800, tot i que són admissibles també el de 1805 i el de 1812 (ordenança Bardin).

Gràcies al 2ème de Ligne, l'Associació pot participar en recreacions de batalles europees on no va participar tropa espanyola, tot fent més fàcil, si cal, integrar-se en unitats franceses més grans.